Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: πŸŽ–οΈ 543 trampolines in 🏬 8 webshops

Rechthoekige trampolines

Er is een aantal redenen waarom bepaalde trampolines rechthoekig van vorm zijn. Zo springen professionele trampolinespringers bijvoorbeeld altijd op een vierkant of rechthoekig model. Dit doen zij omdat de rechthoekige trampoline hen ondersteunt in de technische sprongen waarop getraind wordt.

Dit zijn de populairste rechthoekige trampolines van dit moment:

Makkelijker roteren

Het springdoek geeft op een bepaalde wijze mee, zodat rotaties en dergelijke gemakkelijker te realiseren zijn. Rechthoekige trampolines zijn daarentegen minder geschikt voor speels gebruik. Dat komt doordat het moeilijker is om in het midden te blijven van de springmat.

Wat is het verschil tussen een ronde en een vierkante trampoline?

De rechthoekige of vierkante trampoline is geschikter voor professioneel gebruik. De ronde variant is zeer geschikt voor de hele familie en is veiliger in gebruik. Het is namelijk gemakkelijker om een sprong te corrigeren en naar het midden van de trampoline terug te keren. Als u daarentegen het voornemen heeft om uw sprongtechniek te ontwikkelen of professioneel te springen, dan gaat de voorkeur uit naar een trampoline rechthoekig. Kinderen kunnen zich daarentegen beter uitleven op een ronde trampoline. Het is dan ook erg belangrijk om van tevoren te bedenken waarvoor het toestel gebruikt wordt.

trampoline-expert.nl
Logo