Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🎖️ 543 trampolines in 🏬 8 webshops

Trampolinenetten

Hoe bevestig ik een trampoline veiligheidsnet?

Veelal wordt er bij een trampoline met veiligheidsnet een uitgebreide gebruiksaanwijzing meegeleverd, waarin precies wordt aangegeven hoe het trampolinenet bevestigd dient te worden. Hieronder staan een aantal stappen die in de meeste gevallen gevolgd kunnen worden om het veiligheidsnet gemakkelijk te monteren.

Een vangnet bij een missprong

Let op! Een trampolinenet is niet bedoeld om zomaar bewust tegenaan te springen. Het net helpt de gebruiker voornamelijk bij de coördinatie op de springmat. Maar uiteraard beschermt het trampoline vangnet u en uw kinderen ook bij een eventuele missprong of -stap.

Stappenplan voor het bevestigen van een veiligheidsnet

Als u een trampoline met net heeft aangeschaft, dient deze zeer waarschijnlijk nog in elkaar gezet te worden. Dit is gelukkig een vrij eenvoudige opgave, waarbij geldt dat vele handen licht werk maken. Trampoline veiligheidsnetten worden veelal op de volgende manier bevestigd aan het toestel:

  1. Eerst dienen de poten van het veiligheidsnet afgesteld te worden. Deze bestaan uit twee delen, waarbij het onderste deel aan de trampoline wordt bevestigd met een tweetal U-haken. Voor een extra stevige montering dienen deze haken zo ver mogelijk uit elkaar geplaatst te worden.
  2. Nadat de onderste delen van de veiligheidsnetpoten bevestigd zijn aan de trampolinepoten, kunt u het veiligheidsnet uitspreiden om deze klaar te zetten voor de bevestiging aan het bovenste deel van de poten.
  3. Vervolgens kunt u de bovenste delen van de veiligheidsnetpoten door middel van een klemsysteem aan de bovenzijde van het trampoline net bevestigen. Dit houdt het veiligheidsnet stevig op zijn plaats, als deze op de onderste delen wordt geplaatst.
  4. Zet deze bovenste delen tot slot op de reeds bevestigde veiligheidsnetpoten. Nu kunt u het veiligheidsnet rondom de trampoline uitspannen, zodat deze in alle veiligheid gebruikt kan worden.
trampoline-expert.nl
Logo