Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: πŸŽ–οΈ 543 trampolines in 🏬 8 webshops

Trampolines

Afhankelijk van de grootte van uw tuin, kunt u een ronde of rechthoekige trampoline kopen. Hierbij heeft u een grote keuze uit verschillende kleuren, maten en merken. Heeft u een kleine tuin? Dan is een rechthoekige trampoline een goed idee. Bij een grotere tuin kunt u ook kiezen voor een ronde trampoline.

Vergelijk hieronder de populairste trampolines van het moment op Bol.com

Voor iedere tuin een geschikte trampoline

Het is belangrijk om te weten dat een ronde trampoline relatief meer ruimte inneemt, omdat tuinen vaak zelf al een hoekige vorm hebben. Vooral in kleinere tuinen wordt het dan ook aanbevolen om een vierkante trampoline aan te schaffen, voor de ideale benutting van uw tuinruimte. Daarentegen biedt een ronde trampoline meer veiligheid, omdat u hierop gemakkelijk terugspringt naar het midden.

Waar let ik op bij de aanschaf van een trampoline?

Allereerst dient het trampolineframe uiteraard van stevig metaal vervaardigd te zijn. Als de trampoline bewerkt is met een weerbestendige laag (gegalvaniseerd), dan is deze extra duurzaam en geschikt om in de tuin te plaatsen. Voor de beste gebruikersveiligheid moeten trampolines ook een breed randkussen hebben, die de stalen veren bedekken. Zo komen trampolinespringers altijd veilig terecht bij een misstap.

Het verschil in kwaliteit tussen trampolines

Hoe meer veren de trampoline heeft, hoe meer veerkracht deze heeft. Dit geldt overigens ook voor de lengte van de veren. Verder is het van belang dat de springmat van de trampoline water doorlaat, zodat er zich geen waterplassen bovenop vormen. Dit kan namelijk erg gevaarlijk zijn, wanneer kinderen erop spelen. Een goede graadmeter van kwaliteit is bijvoorbeeld het aantal jaren garantie dat een webshop op zijn trampolines biedt. Tot slot is de toevoeging van een veiligheidsnet een groot voordeel, omdat springers dan niet buiten de trampoline terecht kunnen komen.