Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🎖️ 543 trampolines in 🏬 8 webshops

Inbouwtrampolines

De voor- en nadelen van een ingegraven trampoline

Het ingraven van uw trampoline heeft een aantal voor- en nadelen. Het verschil tussen een inbouwtrampoline en een niet ingegraven trampoline zit onder andere in de veiligheid, het springcomfort en in de mate van belasting van uw tuin. De voor- en nadelen zullen we hieronder in het kort samenvatten, zodat u de juiste kunt maken voor uw situatie.

Dit zijn de populairste inbouwtrampolines van dit moment:

De voordelen van een ingegraven trampoline

  1. Een ingegraven trampoline ziet er allereerst veel mooier uit, omdat deze minder opvalt en lichtelijk verdekt opgesteld staat in de tuin.
  2. Daarnaast bevordert het de gebruiksvriendelijkheid. Het is veiliger om een trampoline ingegraven te hebben, gezien kinderen er niet diep naast kunnen vallen.
  3. Omdat de trampoline zich op grondhoogte bevindt, kunnen kinderen er veel meer spellen op spelen waarbij ook de rest van de tuin wordt inbegrepen.
  4. Verder is het gemakkelijk om op de springmat te komen, waardoor men sneller gebruik maakt van een inbouw trampoline. De lage, ingegraven trampoline komt op kinderen ook een stuk minder angstaanjagend over.

Wat zijn de nadelen van het ingraven van een inbouwtrampoline?

Het kost natuurlijk extra werk om het toestel in de grond te graven met behulp van bijvoorbeeld een graafmachine. De grond dient daarnaast ook nog eens verplaatst te worden. Er zijn een aantal nadelen die komen kijken bij het ingraven van trampolines:

  1. Gedurende sommige periodes is het wenselijk om de inground trampoline op te bergen. Dit laat uiteraard een groot gat (dat eventueel weer opgevuld moet worden) in uw tuin achter.
  2. Omdat de inbouw trampoline zich laag begeeft, komt hier sneller vuil op terecht. Tevens kunnen te kleine kinderen of huisdieren er gemakkelijk bovenop klimmen.
  3. In de grond zit vocht dat ervoor zorgt dat het trampolineframe en randkussen sneller verslijten en verweren. Dit betekent dat inground trampolines over het algemeen minder lang meegaan.
  4. Ook kunnen de sprongen gedempt worden bij een inbouw trampoline, omdat de lucht zich onder de grond minder goed kan verplaatsen. Het springdoek reageert in dit geval niet snel genoeg op de bewegingen van de trampolinespringer.

Tip!

Er zijn verschillende manieren om uw trampoline te verlagen of in te graven, maar in alle gevallen is het belangrijk dat u de trampoline iets boven het maaiveld laat uitkomen. Zo zorgt u ervoor dat de lucht onder het springvlak kan ontsnappen.
inbouw-trampoline.jpg

Maat trampoline(A) Diepte kuil(B) Breedte kuil
183 cm35 cm135 cm
244 cm50 cm195 cm
305 cm60 cm255 cm
366 cm70 cm315 cm
396 cm70 cm345 cm
423 cm70 cm375 cm

trampoline-expert.nl
Logo